A játék az egyik legfontosabb tevékenység a gyermekek életében. Általa tanulnak, sajátítanak el bizonyos készségeket, fejlődnek különböző képességeik. De milyen babajátékok ideálisak az adott életkorban? Újszülött korban még nem foglalja le igazán semmi a csemetéket, csupán rácsodálkoznak a világra. Az édesanya és édesapa közelsége, a mozdulatok, a fények és hangok mind-mind újdonságnak számítanak.

Nem is maradnak ébren sokat, hanem nagyokat alszanak, mivel a felfedezés fárasztó. Pár hónapos korban már lekötik a figyelmüket a pörgő babajátékok, amelyek zenélnek és világítanak. Tökéletes választás egy kiságy fölé szerelhető forgó. A kedvencek közé tartoznak a rágókák is, főként az első fogacska elindulásakor, mert csökkentik az ínyfájdalmat.

Amikor a lurkó feláll és járni kezd, előtérbe kerülnek a járássegítő babajátékok, ilyenek például a nagy, tolható autók. Ahogy nő a gyermek, elkezdi utánozni a szüleit, így 1-2 éves korban már szerepet játszanak. Sütnek-főznek a játékkonyhában, megszerelik a kisautót. A szülő lesz a minta a gyermek viselkedésének kialakulásához.