Vannak már olyan biciklik is, amik kimondottan sportolásra lettek tervezve. Habár a fitness kerékpár hallatán rengetegen a szobabiciklire gondolnak, ez nagyon távol áll az igazságtól. Akinek már van ilyenje, az tudja, hogy ez egy teljes értékű, valódi bringa, ami igazából nem más, mint egy hibrid megoldás az országúti és a cross trekking bicaj között.

A fitness kerékpár sokak szerint egy olyan hobbi kerékpár, amelyik mindkét modell jó tulajdonságait garantálja. Ha valakinek fontos az egészség és aktív életmód, illetve imád biciklizni, az mindenképp meg kell vegyen egy ilyet. A speedbike.hu fitness kerékpár kategórián belül mindenki megtalálhatja azt a modellt, amelyikre régóta vágyik.

Nagy kedvenc manapság a Neuzer Courier, a SIRIUS TEMPO, a PURE FIX BRAVO, a Gepida SPESIS, és a Csepel Royal. Ezek olyan fitness kerékpár fajták, amelyekkel éveken keresztül lehet repeszteni. Természetesen az internetes áruházban megvehetőek a férfi és a női változatok is. Ennek hála mindenki megtalálhatja a számára ideális kétkerekűt. Megéri minél hamarabb megnézni a webbolt sajátos felhozatalát.