Az autók vezetése és szerelése általában teljesen eltérő dolgok. A legtöbb sofőr ennek okán egyáltalán nem ért a járműhez műszakilag, csakis az irányítás szintjén. Ez teljesen érthető, de azért vannak olyan alapvető dolgok, amiket muszáj figyelembe vennünk és nem mehetünk el azok mellett, hiszen a közlekedésbiztonságot veszélyeztetik. Ismerjük meg a gumiabroncs természetét és képességeit! Többfajtáról beszélhetünk méretezés szerint.

A mérvadó mégis a felépítésben rejlik. Voltaképpen 3 nagy csoportot különböztethetünk meg. Ez a téli, a nyári és a négyévszakos gumiabroncs. Miért van ezekre szükség? A szezonális környezeti viszonyok határozzák meg, hogy pontosan mire kell figyelni. Az aszfalt fizikai tulajdonságai alapjaiban változnak meg a nyári nagy forróságokban és a téli fagyban.

A gumiabroncs feladata, hogy mindig stabilan tartsa az autót, még a nagy sebesség ellenére is. A keverékek általában puhák vagy kemények azért, hogy támogassák a tapadást, csökkentsék a féktávolságot és a kopásnak ellenálljanak. A négyévszakos gumiabroncs olyan módon került megalkotásra, hogy a másik 2 nagy csoport pozitívumait ötvözi, de a szakemberek mégis úgy javasolják, hogy télen csakis olyanok használják, akik ritkán ülnek a kormány mögé.

Ami a vásárlást illeti, az egyszerűen online megoldható a tutigumi.hu weboldalon. Itt bőséges választékot találunk, de mielőtt megtörténne a rendelés, ismerjük meg részletesen az adott gumiabroncs jellemzőit! A méretezésre fordítsunk különös figyelmet, hiszen ezen múlik a felnivel történő kompatibilitás és kitűnő hajtóerő megléte.