Rendkívül kellemetlen a zsíros haj, és azt hihetnénk, hogy nem is tudunk ezzel mit kezdeni. Pedig ez nem így van, mert léteznek nagyon hasznos házi fortélyok a zsíros haj ellen, tehát a probléma megoldásának érdekében nem is szükséges túl sűrűn fodrászhoz mennünk.

Sajnos, az egészséges haj nem magától értetődik, mert a fejbőrnek is elegendő vitaminra van szüksége ahhoz, hogy a hajkoronánk fényes és könnyen kezelhető lehessen. De lássuk, hogy milyen házi praktikák léteznek zsíros haj ellen! Például igazán hasznos a szódabikarbónás almaecetes sampon, amivel visszaállítható a fejbőr természetes pH-értéke.

Tanácsos a hajmosáshoz természetes alapanyagokból készült sampont használni. Továbbá, a hajra rakódott káros anyagoktól megszabadulhatunk egy kamillás öblítés segítségével. Ezt érdemes hetente kétszer alkalmazni. De sikerrel vethető be az ecet és a citromlé is zsíros haj ellen, illetve a tápláló sörös lemosás szintén hozhat eredményt. Tehát létezik több módszer is arra, hogy megszabaduljunk ettől az idegesítő gondtól.

Itt többet is olvashatunk a témáról

A noitemak.hu weboldalon megtalálunk egy teljes leírást ebben a témakörben, amit érdemes átböngészni, hiszen remek ötleteket meríthetünk. Itt sok hasznos dolgot megtudhatunk például arról is, hogy zsíros haj esetén nem ajánlott sűrűn fésülködni.

Mert ahányszor végigfuttatjuk a hajunkon a fésűt, mindannyiszor vezetünk le a fejbőr zsíros, faggyús rétegből, amit szétterítünk a hajszálakon. Tehát, akinek zsíros a haja, annak elég naponta egyszer, maximum kétszer fésülködnie. Azt szintén megtudhatjuk itt, hogy miért nem tanácsos vakarni a fejbőrünket.

Rendkívül egyszerű magyarázata van ennek, egyszerűen azért, mert horzsolásokat, sebeket ejthetünk a fejbőrön, és ezzel még nagyobb munkára késztetjük a faggyúmirigyeket. Viszont, ha a zsírosodó haj mosásának időpontját egy-két nappal szeretnénk kitolni, akkor bepúderezhetjük a hajtöveket, és 10 perc múlva alaposan kifésülhetjük. Amint látjuk, itt nagyon jó ötleteket kaphatunk, amelyek jelentősen megkönnyítik a mindennapjainkat. Olvasgasson a weboldalon!