A famegmunkálás már ősidők óta jelen van velünk, ezért sokan jól ismerik ezt a rendkívül sokoldalú alapanyagot. A gérvágók az asztalosok és az ácsok, valamint a hasonló szakmákban tevékenykedőknek nélkülözhetetlennek mondhatóak, hiszen megannyi feladat és teendő végezhető el a segítségükkel.

Példának okáért, alkalmazhatod építkezéseken, asztalos műhelyekben, sőt, akár felújítások alkalmával is. A gérvágók valójában hasonlítanak a körfűrészekre, de egy lényeges formai különbségük azért megmutatkozik percek alatt.

Ezeket az eszközöket könnyedén lehet mozgatni, így sokkal szabadabban lehet a munka során hasznosítani. A gérvágók a ferde vágások nagymesterei, mivel 45 fokos szögben is képesek működni.

Székek, asztalok, képkeretek méretezésekor jó szolgálatot nyújthatnak. Többségükben LED világítással is el vannak látva, sőt, még lézeres iránymutatás is be van építve bizonyos modellekbe. Az árak a felhasználás módjához igazodnak, így ha csak néhányszor van rá szükség, akkor érdemes ennek függvényében kiválasztani a megfelelőt.