A beépített memória rendkívül fontos választási szempont a mobil vásárlásakor. Azoknak, akik sok alkalmazást használnak, fényképeznek, videókat rögzítenek, sorozatokat vagy kedvenc zenéiket mentik a készülékre, különös figyelmet kell fordítaniuk a beépített memória kapacitására.

A legegyszerűbb Samsung okostelefonok bár terjedelmes memóriával rendelkeznek, de ez túl kevésnek bizonyul, ha nemcsak telefonálásra szeretnénk használni ezeket. Tekintettel arra, hogy az operációs rendszerek sok helyet foglalnak el, nem igazán marad kapacitás a fényképeknek vagy a fájloknak. Érdemes tehát egy nagyobb belső memóriával rendelkező készülékben gondolkodni.

Az akkumulátor kapacitása szintén fontos a Samsung okostelefonok szabad használata szempontjából. Ha pedig valaki jó fotókat szeretne készíteni a Samsung okostelefonjával, nem árt megnéznie a kamerák számát és felbontását. A processzor és a RAM olyan részletek, amelyektől a telefon teljesítménye függ. Ha játszani szeretnénk vagy filmeket nézni, ne becsüljük alá ezeket a paramétereket!