Teljesen elcsépelt már, miszerint egészségesen kell táplálkozni a mindennapokban. Sajnos gyakran már túl sokat is hangsúlyozzák ezt, de ennek ellenére az az igazság, hogy nagyon kevesen foglalkoznak igazából a témával és élnek ennek megfelelően. Ha mégis úgy érezzük, hogy eljött az idő az életmódváltásra, akkor a görögszéna mag mindenképpen kerüljön az étrendünkbe.

A hatása szinte már elképesztő, ugyanis magas protein- és rosttartalmának hála, a bélflórát és az izmokat jelentős mértékben tudja táplálni. Nem véletlen, hogy az élsportolók fogásai között ott van a görögszéna, mint alapvető kiegészítő. Az indiai konyhában gyakran fűszernek használják. Voltaképpen igazán kedvező áron beszerezhető kisebb-nagyobb mennyiségben egyaránt és sokoldalúan tehetjük a konyhánk részévé.

Megéri kísérletezgetni vele, hiszen csak nyerhetünk ezzel. A görögszéna sok vitaminban gazdag, amilyen az A, D, E valamint több B. A szervezet hormonháztartását tudja pozitívan befolyásolni. Egyszerűen készíthető belőle tea, ezért, ha gyakran szeretnénk kiélvezi előnyeit, akkor ne csak együk, hanem igyuk is!