A nyár elmúltával a téli ruhákat és a csizmákat is elő kell venni. Ha téli ruhavásárlást tervez, fontolóra kell vennie egy új pár gyerek bakancs beszerzését is. Bár az előző évi még talán használható, de mindenképpen új gyerek bakancs után kell néznie, hiszen a kicsik lába gyorsan nő.

Amint elkezdi a válogatást, összezavarhatják az üzletekben kapható különféle fajták. A tökéletes dizájn kiválasztása, figyelembe véve a gyerkőc lábának kényelmét, a lábbeli anyagát vagy méretét, ijesztő feladat lehet. Azt is szem előtt kell tartania, hogy gyermeknek, nem felnőttnek. A legtöbb ember nem veszi észre a különbséget a bakancs és a csizma között. Van azonban néhány különbség az anyag és a kialakítás között.

Bár ennek a két típusnak az a célja, hogy melegen tartsa a lábát télen, a csizmát általánosabb használatra tervezték a hideg évszakban. Nem tekinthető ideális megoldásnak a havas sétákhoz. Ha sokat havazik, az ilyen típusok nem ajánlottak a csemetéknek. A gyerek bakancsok viszont igazán divatosak, ráadásul megfelelnek a legzordabb körülményeknek is.