A kertben található növények, virágok, cserjék, pázsit csak a megfelelő körülmények között tud szépen növekedni, ami azt is jelenti, hogy a fejlődéshez szükséges nedvességet is meg kell kapnia. Az automata öntözőberendezések kifejezetten jó szolgálatot tesznek, mert emberi segítség vagy felügyelet nélkül képesek elvégezni a rájuk bízott öntözési feladatokat.

A berendezés legfontosabb eleme a szórófej, ami a felelős a víznek a kibocsátásért. Ezek általában a gyep locsolására szolgálnak, a szelepek után a zónák csőhálózatára vannak felszerelve. Háromféle gyakori szórófej típust ismerünk, ezek közül az első a spray, vagyis az esőztető verzió. Ezeket a fajtákat általában tagolt területeken szokták használni.

A másik típus a rotoros, azaz a körben forgó szórófej, amit nagyobb, a legtöbbször gyepes területek locsolására alkalmaznak. Léteznek kis-, közép- és nagysugarú rotoros fejek egyaránt. A rotátor fúvókával szerelt szórófej szórásképe ötvözi a spray és a rotoros együttes előnyeit, amiből kialakul egy harmadik szóráskép.

Néhol szükséges az elemes öntözésvezérlő

Vannak kertek, amelyek távol találhatóak a háztól, így nem lehetséges a hálózati működés, viszont locsolni csak kell, mert enélkül hiábavaló a tulajdonos munkája. Ezekben az esetekben elemes öntözésvezérlő jelenti a megoldást, mert ennek a segítségével a kertben lévő növények is megkaphatják a nélkülözhetetlen folyadékmennyiséget.

Ezekből a termékekből is sokféle lelhető fel a piacon, de ha igazán színvonalas és hosszú élettartamút szeretne beszerezni, akkor célszerű az esomester.hu webáruház kínálatából választania. A termékpalettán szereplő RAIN AMICO PRO elemes öntözésvezérlő például megbízható működésű, kedvező árú és tartós berendezésnek nevezhető.

Tartalmaz minden alapvető öntözési funkciót, ami egy kisebb terület locsolásához kell. Ez a modell képes üzemeltetni a profi öntözőrendszerek szórófejeit is. Az öntözővezérlő automatikához egy darab átfolyásszabályzós mágnesszepel is tartozik. Persze ez csak egy, a webshop kínálatában felfedezhető elemes öntözésvezérlő kínálatból. Keresse fel a webáruházat!