Sokan álmodoznak a családi házról, ahol még medence is található. Ez könnyedén megvalósítható, amennyiben képes folyamatosan tisztán tartani a vizet.

Tudni illik, hogy több medence vegyszer alkalmazása is szükséges annak érdekében, hogy megőrizze az egészségét. Komoly kárt tehet a bőrében és a szervezetében a baktériumokkal teli medencevíz, hiszen itt álló vízről beszélhetünk, amit állandó jelleggel tisztítani szükséges.

Először is a pH értéket kell megszabni, amihez elengedhetetlen a medence vegyszer használata. Miután ez megtörtént és beállította nagyjából 7,2 és 7,6 között a szintet, akkor jöhet a következő lépés. Hatékonyan el kell távolítani a zöld élőlényeket, illetve a baktériumokat, amelyeket könnyedén sikerrel végezhet el algaölő és klór készítményekkel.

A legutolsó lépés pedig, hogy pelyhesítő szert használ. Eme medence vegyszernek az a hatalmas előnye, hogy megköti a szennyeződéseket. Ezeket pedig könnyedén távolíthatja majd el a víz felszínéről. Miután sikeresen elvégezte ezeket a lépéseket, semmi akadálya a fürdőzésnek.