A nyári kánikulában hatékonyabban megy a munka, fokozottabb a koncentráció és jobb a közérzet is egy hűvösebb helyiségben. A légkondicionáló utazáskor is a hasznunkra válik, mert a vezető nem álmosodik el olyan hamar és nem lesz dekoncentrált.

De mint minden fontosabb elektronikai berendezésnek, a klíma használatának is megvannak a maga szabályai, amiket mind a működés hatékonysága, mind pedig az egészségünk védelme érdekében be kell tartanunk. Figyeljünk rá, hogy a hideg levegő ne érjen bennünket közvetlenül, mert könnyen megfázhatunk és akár ízületi gyulladást is kaphatunk tőle.

Mivel a légkondicionálóval felszerelt helyiségek levegője elég száraz, zavarhatja a szemet, az orrnyálkahártyát és irritálhatja a bőrt. Ez ellen védekeznünk kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelével, valamint hidratáló krémek és erre alkalmas szemcseppek használatával. Fontos, hogy a kinti hőmérsékletnél csak pár fokkal alacsonyabbra állítsuk a légkondicionálót, hogy a nagy különbség ne terhelje meg túlságosan a szervezetet. A problémák elkerülése érdekében figyeljünk a részletekre!