A motorkerékpár szervizeléséhez elengedhetetlen bizonyos kellékek megléte. A motorkerékpáron végzett munka szinte mindig megköveteli, hogy a jármű stabil helyzetben legyen. Ezért minden szerelő és az ilyen munkák szerelmesei arzenáljában ott kell legyen a hátsó motoremelő kötelező jelleggel.

A jármű súlyához igazított erős emelő megakadályozza annak felborulását és megkönnyíti a motorkerékpár pótkocsira helyezését. A hátsó motoremelők, a rendeltetésüktől és a kialakításuktól függően, több típusba sorolhatóak. Minden kivitelnek megvannak az előnyei és hátrányai, valamint azok a helyzetek, amelyekben a legjobban működnek. Az egyszerű hátsó motoremelő biztosítja a stabilitást azáltal, hogy az egyik kereket a fogantyúba helyezi. Az ilyen platform a speciális görgőknek köszönhetően gyakran a kerék alá csúszik.

A kisméretű, praktikus hátsó motoremelő segítségével a motorkerékpár könnyen ellenőrizhető és az alapvető munkálatok gyakorlatilag bárhol elvégezhetőek. A webshopunkban elérhető típusok jellemzőit és paramétereit a termékre kattintva találja meg.