A kialakulásában az örökletes hajlam óriási szerepet játszhat. A Hano betegség igencsak ritka esetben fordul elő, mégis nagyon veszélyes tüneteket produkál. Az elváltozás minden esetben a törzsön, az arcon, a végtagokon, a nemi szerveken, a gége nyálkahártyáján, valamint a belek falán jelentkezik. A jelei nagyon hasonlóak az allergiához.

Ha már az egyik szülő átesett rajta, akkor óvatosnak kell lenni, hiszen akár 50 %-os is lehet annak az esélye, hogy a gyermek megkapja. A Hano betegség diagnosztizálása nem egyszerű folyamat. Ha fennáll a gyanúja, akkor a vérvizsgálat mellett, a fehérjék jelenlétét és aktivitását is alaposan megfigyelik. Erre azért van szükség, mert sok esetben a C1-inhibitork hiánya áll a problémák hátterében, ami egy fontos fehérje.

A gyulladt, kipirosodott, viszkető, hámló és nedvedző bőrfelület mind a tünetei közé sorolhatóak. Az ekcéma kezelése házilag abban az esetben eredményes, ha tisztában van azzal, hogy mi váltotta ki. Ha ételérzékenység áll a háttérben, akkor az első lépés nem más, mint az étrend megváltoztatása. A magvak, a tojás, a cukor és a tejtermékek fogyasztását mindenképpen mérsékelni kell!

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem szabad megfeledkezni. Az ekcéma kezelése házilag is történhet. Az érzékeny bőrfelület nyugtatására a tölgyfakéreg vagy a feketetea tökéletesnek bizonyul. Az elkészült főzetbe bele kell mártani a gézt, majd az érintett részre helyezni. Ezt naponta 2-3 alkalommal érdemes megismételni, a gyulladás és a szárazság csökkentése érdekében.

A gyümölcscukor nem megfelelő felszívódása hasi fájdalmat, puffadást, hasmenést és egyéb emésztési problémát okozhat. A fruktóz intolerancia viszonylag kevés embert érint. Mivel örökletes, ezért csecsemőknél is előfordul. Az enzimhiány miatt képtelen a szervezet megfelelően feldolgozni, vagyis átalakítani a fruktózt, ennek eredményeképpen a vércukorszint leesik.

Káros anyagok szabadulnak fel, amelyek negatívan hatnak a májműködésre. Az időben való felismeréssel elkerülhetőek a komolyabb panaszok. Hiába fejlődik az orvostudomány, a fruktóz intolerancia nem gyógyítható. Sajnos a megelőzésére sincs semmiféle módszer. Megfelelő diétával jól kordában tartható, vagyis a tünetek eredményesen visszaszoríthatóak. Az érintettek képesek lesznek teljes életet élni.

A nyár beköszöntésével az emberek rengeteg időt töltenek a szabadban. A napallergia elkerülése érdekében mindent meg kell tenni! A legnagyobb forróságban, azaz 10 és 16 óra között nem javasolt közvetlenül kitenni a bőrt az erős sugárzásnak. Célszerű árnyékos helyre vonulni és fényvédő krémet használni. Igyekezzen a bőrtípusához alkalmas készítményt beszerezni!

A naptej dobozán jól láthatóan fel van tüntetve a faktorszám, amiből kiderül mennyi ideig képes kellő védelmet nyújtani. Minél magasabb ez az érték, annál több ideig tartózkodhat kint. A napallergia megelőzhető, ha betart néhány tanácsot. Ha szeretne lebarnulni, akkor sem szabad kapkodnia! Fokozatosan kell a bőrét hozzászoktatni a napfényhez, ellenkező esetben hólyagosodás és égő érzet jelentkezhet.