Temérdek helyen olvashatunk az immunrendszer fontosságáról, mégis a gyakorlati alkalmazás sokszor elmarad, így nem kell csodálkozni, ha az eredmény sem az elvárt lesz. A mai életmód gyakran immunromboló, így fontosak az olyan készítmények mint az Imune alga, hiszen több dolgot is megoldanak.

Elsősorban a komplex hatás egyik fontos eleme a chlorella alga, ami a bélrendszerből gyűjti össze és távolítja el a különféle lerakódásokat. Mivel a vastagbél az immunrendszer egyik fő állomása, ez a folyamat elengedhetetlen. A másik összetevő a spirulina, ami ásványi anyagokban gazdag. Az Imune alga harmadik összetevője a lithotamnium, ami kálciumban gazdag.

A negyedik mikroalga a Haematococcos, ami természetes astaxantin forrás. Az astaxantin egyfajta karotinoid, ami erőteljes antioxidáns hatással bír. Elsősorban a mitokondriiális oxidációt csökkenti, így az egész testre már sejtszinten kihat. Emellett az Imune alga D vitamint is tartalmaz, ami manapság szinte minden immunkészítményben megtalálható.