Úgy tartják, hogy a május hírnöke a bodzavirág, amiből kiváló frissítő italt lehet készíteni. Nekünk csupán annyi a dolgunk, hogy begyűjtsük a kellően kinyílt virágokat és okosan felhasználjuk azokat. A népi hagyományokban rengeteg recept létezik, de valójában az sem ritka, hogy minden háztartásban valamivel pluszba hozzájárultak a fantasztikus aromák kialításához. A bodzaszörp készítése házilag valójában igen egyszerű feladat.

Csupán az alapokra kell odafigyelni és a többi már jön magától. Legyen kéznél elég alkotóelem és azokat gondosan helyezzük el egy méretes borkánban. Azért fontos az üveg, mert az adagok kimérését követően több napra félre kell tenni állni az itókát, hogy az összetevőkből kiázzanak az aromák. Bár árnyékos helyre érdemes helyezni, hasznos, ha a fény bizonyos mértékig át tudja járni.

A bodzaszörp készítése házilag olyan szokás, amit sokan továbbvittek az idők során. Gyermekkorunk fennkölt élménye, amikor kezünkbe foghattuk a poharat benne a frissen szűrt lével. Természetesen azok vannak előnybe, akik közvetlenül a bokorról tudják leszüretelni a virágot. Amint ezzel megvagyunk a bodzaszörp készítése házilag máris kezdetét veheti.

A részletek fényében muszáj arra figyelnünk, hogy lehetőleg ne legyenek bogarak, főként tetvek a virágon és az sem árt, ha elmarad a csap alatt történő megmosás, mert ha mégis megtesszük, úgy elveszítjük a virágpor jelentős részét. A bodzaszörp készítése házilag remek családi programnak is számít, ezért bátran vágjunk bele közös erővel, majd pedig élvezzük ki a végeredményt, kellemes italozás formájában!