Míg a régi időkben divatból viseltek a hölgyek póthajat, addig ez ma már leginkább csak olyankor fordul elő, ha egy komoly betegség miatt erőteljes hajhullással szembesülnek. Tehát a paróka a legtöbbször a bajban kerül megvásárlásra és itt is dilemmázni szoktak a nők, mert nem tudják eldönteni, hogy a szintetikus vagy a természetes hajból való változat mellett voksoljanak.

Nos, tulajdonképpen mindkettőnek megvannak a maga előnye. A megjelenést illetően nincs túl nagy eltérés, de ha vállnál lejjebb érő paróka megvétele érdekli, akkor jobb választást jelent a természetes hajból készült típus. Az ilyen hosszúságú vendéghaj ugyanis számtalan fizikai hatásnak van kitéve a mindennapok során. Hozzáér a sálhoz, a zakó, a kabát gallérjához, amikor viselője mozgatja a fejét, úgy a vállához, a hátához dörzsölődik stb.

Ezekben az esetekben a szintetikus anyagból előállított paróka kibolyhosodik, szöszösödik. Így pedig esztétikai értékéből jelentősen veszít, aminek a viselője egyáltalán nem örül. Továbbá, ezeket a fajtákat nem lehet vágni, sem új fazont kialakítani, emiatt aztán a kibolyhosodott végektől sem lehet megszabadulni olyan egyszerűen, mint a valódi hajak esetén.

Viszont a szintetikus paróka mellett szól, hogy lényegesen olcsóbb, mint az eredeti hajból készült változat. A rosehairstudio.hu weboldalon minden tájékoztatást megkaphat a póthajakkal kapcsolatosan és ugyancsak itt tekinthetőek meg a különféle paróka fazonok is. Ha valamelyik elnyerte a tetszését, vegye fel a kapcsolatot a szakemberrel!