Ha egy kicsit jobban utánanézünk a Honeywell termékeknek, akkor azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy minőségi megoldásokkal állunk szemben. Ez alól nem kivétel a WiFi termosztát sem, ami egyszerűen programozható, ezáltal automatizálva a fűtési rendszert.

Laikusként sokan úgy gondolják, hogy elég egy ilyen készüléket beszerezni és beszerelni, majd nyugodtan hátra dőlhetnek, miközben az okostelefonjukon keresztül vezérelhetik a különböző funkciókat.

Ez valóban így van, de nem szabad megfeledkezni a WiFi termosztát elhelyezésének az alapszabályáról. Egyértelműen ez a legnagyobb előnye, hogy nincs szükség fix áramforrásra az üzemeléséhez, ezért a szabályozó egységet a lakás bármelyik részén elhelyezhetjük, ameddig tudja tartani a kapcsolatot a kazán mellé beszerelt vevőegységgel.

Olyan helyet kell találnunk a szabályozó egységnek, ahol „nem csaphatja be“ semmi. Konyhában nem ajánlott elhelyezni, mert ott nem a reális hőmérsékleti értékek uralkodnak, miközben éppen főzünk vagy megy a sütő. De ne tegyük a WiFi termosztátot az ablakba sem, ahol érheti a napfény.