A konnektort naponta használjuk. Akárhogy is nézzük, ez egy olyan eszköz, ami nélkül a ház elektromos vezetékeit nem lehet hasznosítani. A dugalj bekötés meglehetősen népszerű szolgáltatás. Gyakran meghibásodások vagy kisebb javítások miatt van rá szükség. Az is magától értetődő, hogy a vezetékek cseréjekor szükség van a konnektorok felszerelésére. Meglehetősen ritkák azok a helyzetek, amikor a lakásban dugalj bekötést kell végrehajtani, ezért a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogyan végezze el saját maga ezt a munkálatot.

Mivel az elektromossággal kapcsolatos feladatokat komolyan kell venni és nemcsak saját magunkra, hanem a környezetünkre nézve is komoly kockázatokkal járhatnak, jobb, ha dugalj bekötés végett szakemberhez fordulunk. Ők a munkát gyorsan és az összes biztonsági előírásnak szigorúan megfelelve, reális árakon végzik el. Bár első pillantásra nem egy bonyolult eljárás, ha figyelembe vesszük az összes szükséges eszközt és készséget, azonnal világossá válik, hogy egyszerűbb, ha villanyszerelőt hívunk.

Kismegszakító bekötés a hálózat védelméért

A társasházak lépcsőházaiban található elektromos dobozokat az ingatlankezelő cég villanyszerelői ellenőrzik. Azonban minden lakástulajdonosnak ismernie kell a dobozban található elektromos eszközök rendeltetését és tudniuk kell, hogy zajlik a kismegszakító bekötés. Ezzel a tudással bárki saját maga cserélheti ki a készüléket és vészhelyzetben, amikor a kismegszakító kioldott, intézkedhet. A tapasztalatlan felhasználók sokszor sietnek, hogy újra működésbe hozzák a készüléket, ha kialudt a fény. Ezért egyszerűen kinyitják a védőburkolatot és bekapcsolják a készüléket.

Ez azonban nem jó megoldás. Jobb, ha előzetesen kiderítjük az áramkimaradás okát. Az első teendő a csatlakoztatott készülékek és eszközök ellenőrzése, figyelve az aljzatok és dugaljak megjelenésére, valamint az égett műanyag szag jelenlétére. Ha kétségeink vannak a saját képességeinkkel kapcsolatban vagy nem találjuk az automata ismételt kioldásának okát, mindig forduljunk szakképzett villanyszerelőhöz, aki ismeri a kismegszakító bekötés összes csínját-bínját.