Eredetileg amerikai étel, ami grillezett sertéslapockából készül általában. Ha a megfelelő pulled pork recept alapján csináljuk meg, a tökéletesen hozzáillő fűszerekkel, mint például a barna cukor, a cayenne bors, a római kömény vagy a chili paprika, biztosan megnyaljuk utána mind a 10 ujjunkat! Ahhoz, hogy kitűnő, más néven tépett, húzott hús készüljön, faszénen, alacsony hőmérsékleten és órákon át kell sülnie, hogy szinte elolvadjon a szájban.

A hosszú sütésnek köszönhetően lesz szerfelett szaftos és nagyon omlós, nem kell majd hozzá kés, mert két villával vagy kézzel is simán eltéphetjük. A pulled pork recept megalkotható sütőben is, persze nem olyan lesz, mint a faszénen sütött, de ezt is imádni fogjuk, biztosan mindenkinek ízleni fog! Amint említettük, ez általában sertéslapockából készül, de megvalósíthatjuk tarjából is, mert be fog válni! A lényeg az, hogy olyan legyen a hús, amin kívül és belül is van zsírosabb réteg, mert ettől lesz igazán ízletes és szaftos a pulled pork recept végeredménye. Ha kivesszük a sütőből és úgy látjuk, hogy szénné égett, nem kell megijedni, ugyanis az csak a külső kérge, a lényeg alatta rejtőzik!

Akkor jó, ha beleszúrjuk a maghőmérőt és az 80-90 között áll meg. Hagyjuk hűlni 30 percet, aztán essünk csak neki villával szálasra szedni. A tepsi alján maradt szaftot, ha turmixoljuk, akkor elkeverhetjük házi vagy bolti BBQ szósszal. A pulled pork recept végterméke tálalható kenyérrel, de van, aki önmagában fogyasztja, esetleg szósszal. Bárhogy esszük, mindenképpen fenséges!