Az indukciós főzés Európában régóta népszerű, különösen a professzionális konyhákban. Az indukciós serpenyő elektromágnessel működik. A mágnesek feltöltik az indukciós serpenyőket, hogy hőt hozzanak létre. Ezek lényegében égőkké válnak, és a hagyományos elektromos főzéstől eltérően, kiküszöbölik a hőátadást az üveg főzőlap felületén, ezáltal hatékonyabbá és biztonságosabbá válik a folyamat.

Mivel a főzéshez elektromágneses hullámokat használnak, ehhez mágneses edényekre van szükség. Ha a mágnes tapad egy serpenyőhöz, akkor indukciós főzőlappal is használható. A mágneses, tehát kompatibilis edények öntöttvasat, zománcozott bevonatot és rozsdamentes acélt tartalmaznak.

A földgáz elfogadhatatlan mennyiségű szennyezést okoz a levegőben jutó metánnal és egyéb részecskékkel. Az indukciós serpenyők használatával kevesebb a légkondicionálás és a szellőztetés, ezért sokkal előnyösebb megoldásnak mutatkozik. Az edenyshop.hu weboldalon böngészve számos minőségi márkát találhat, amik között válogatva biztosan megtalálja, amit keres.