Ha egy cég új székhelyre települ át, az rendkívül megterhelő élmény minden vállalat életében. Mindezek ellenére egyre gyakoribb ez a jelenség, különösen az olyan nagyvárosokban, mint Budapest, ahol a vállalatok nagyon dinamikusan növekednek.

Megfelelő előkészítéssel az irodaköltöztetés folyamata zökkenőmentesen zajlik, ami azért fontos, mert akár egy nap késés is nagy pénzügyi veszteséget és felesleges stresszt jelenthet a munkavállalóknak. Az irodaköltöztetés számos tényező miatt egyre gyakoribb Budapesten.

Az egyik legalapvetőbb indok egyszerűen a gazdaság. Egyre több üzleti központot hoznak létre a fővárosban, amelyek jobb feltételeket kínálnak, mint a klasszikus irodaházak és sokkal jobb feltételeket is. Az irodaköltöztetés másik oka természetesen egy adott vállalkozás fejlődése.

Egyetlen hely sem rugalmas, így ahogy a vállalat növekszik és az alkalmazottak száma nő, elkerülhetetlenné válik a költözés. Az irodaköltöztetés viszonylag bonyolult logisztikai művelet, ezért érdemes szakemberekre bízni.