Minden gondos háztulajdonos már idejében beszerzi a télire való tüzelőanyagot, hogy ne az utolsó percben kelljen kapkodnia. Sokan vannak, akik a zsákos szén mellett döntenek, mert ennek nagyon praktikus az alkalmazása. Mások attól tartanak, hogy a zsákos szén árak túl magasak, ezért más megoldás után néznek. Ugyanakkor nem kellene, hiszen a matrabrikett.hu weboldalon megtalálható vállalkozás kínálatában szereplő tüzelőanyagok egyáltalán nem kerülnek sokba.

A tisztított zsákos szén árak bárkinek megfizethetőek. Dió formájú ez a szén, ami háromszoros szűrés után kerül csomagolásra. Az osztályozás során a por 90%-át kiszűrik a termékből, majd zsákoló gépsor segítségével, kétszeres porszűrő rostán keresztül töltik a zsákokba. Bevezetésre került a 25 kg-os kiszerelés, az EU szabványokhoz történő illeszkedés és könnyebb, praktikus kezelhetőség érdekében. Ennél a vállalkozásnál nemcsak a zsákos szén árak könnyen kifizethetőek, de a házhozszállítást is a megrendelő igényeinek megfelelően alakítják. Persze, azért ismerni kell a szén árak mivoltát, mielőtt az ember leadná a megrendelését, mert minden családi költségvetésre komoly befolyással van a téli tüzelőanyag beszerzése. Az említett honlapon megtalálja a teljes listát, ami tartalmazza az árakat. A tüzelőanyag fajtájától és fűtőértékétől nagyban függ az ár.

Óriási különbség lehet a szén árak között is, például a feketeszén 8000-9000 Ft/q, a barnaszén pedig, fajtájától függően 4500-7000 Ft/q áron vásárolható meg. Bizonyos kereskedésekben a kisebb kalóriaértékű lignit 2900-3500 Ft/q összegért szerezhető be. Vásárlás előtt minden esetben figyelembe kell venni, hogy a magasabb kalóriaértékű tüzelőanyag ára arányban van-e a fűtőértékkel! A weboldalon fellelhető árlistából kiderül, hogy a lignit diószén és brikett termékek a leggazdaságosabb tüzelőanyag fajták. Természetesen, mindenki olyan terméket választ, amilyet akar, de figyelembe kell venni, hogy különböző cégeknél mekkorára rúgnak a szén árak. Válasszon jól és fűtse gazdaságosan, hatékonyan a házát télen!