Annak ellenére, hogy biciklivel közlekedni roppant rugalmas megoldás lehet napjainkban, legyen szó városról vagy vidékről, vannak hátulütői is ennek a módszernek. A kerékpár utánfutó hatalmas könnyítést jelent sokaknak, hiszen rengeteg helyet nyerhetünk általa. Sok szempontból hasznos lehet ez a bizonyos helytöbblet.

Például gyermekek szállítására éppen úgy alkalmas, mint tárgyak esetében. Szóval, ha csomagszállításról van szó, kiváló megoldás, de ha kicsit több holmit kell az embernek magával vinnie valahová, akkor is nagyszerű megoldás a kerékpár utánfutó.

Számtalan eltérő színben, formában, méretben kaphatóak ezek a praktikus kiegészítők. Nem szabad általánosítani, mivel rengeteg minőségbéli különbség adódik ezek esetében is, de aggodalomra nincs ok, mert nagy a választék. A kerékméret például sokat számít, de a gumi minősége, milyensége sem lényegtelen.

A kerékpár utánfutó esetében is van lehetőség pótolni az alkatrészeket, ha esetleg meghibásodás fordul elő, ezért hosszabb távon is lehet számolni a működtetésével.