Sok mindenre figyelnünk kell, hogyha a saját kezünkbe szeretnénk venni a dolgokat a lakásfelújítás kapcsán. A keverőgép sem maradhat le a listáról egy nagyobb projekt esetén.

A kisebb munkák során még csak-csak kivitelezhető a kézi anyagkeverés, viszont a keverőgéppel egyértelműen jobb lesz a végeredmény. Ismerni kell a receptet, hiszen nem mindegy, hogy milyen arányban adagoljuk a vizet a csemperagasztó, glett, vakolat kikeveréséhez.

Hogyha nem vagyunk elég alaposak, akkor megmarad egy csomó szárazanyag a keverővederben, aminek a felhordása lehetetlen. Ekkor kárba megy vagy átkeverjük mégy egyszer, ami plusz idő és energia. A keverőgép viszont kifejezetten erre a feladatra lett kitalálva. A markolat kialakítása biztos fogást nyújt.

Az erős motor a sűrűbb anyagokkal is megbirkózik. Viszont arra mindig figyeljünk, hogy a keverőfejre, ne hagyjuk rászáradni az anyagot! Külön is beszerezhetőek a keverőszárak, amiket fúrógépbe illeszthetünk. Azonban ezek a szerszámgépek elsősorban nem a keverésre lettek tervezve. Egy szabályozható fordulatszámos keverőgéppel nem fogunk bakot lőni.