Ez az italfajta az utóbbi időben egyre népszerűbb. Nem luxustermék a kézműves sör, viszont a hagyományos sörök árához képest kitűnik a polcon. Az emberek egyre gyakrabban szeretnek pár száz forinttal többet otthagyni a boltokban és olyan egyedi ízű és felejthetetlen aromájú italt inni, aminek az előállításába a gyártók a teljes szívüket és tudásukat beleadták.

A kézműves sört kis, független sörfőzdékben főzik, a sörfőző nevét pedig mindenki ismeri, aki egy üveggel vásárol az italból. Az ilyen sörfőző általában az otthonában kezdi a kalandot, ahol az ízekkel és aromákkal kísérletezik. Csak akkor engedi forgalomba a terméket, ha már biztos benne, hogy elért valamit, amit meg akar osztani a világgal.

Úgy is mondhatnánk, hogy az ilyen ember egyfajta művész a sörök világában, aki minden tudását, szenvedélyét, tehetségét és képességét beleadja abba, hogy valami igazán eredetit főzzön. A kézműves sörök egyedülállóak, ez tagadhatatlan! Ehhez számos jellemző járul hozzá, többek között a szabadalmaztatott és eredeti recept.