Néhány évtizeddel ezelőtt, a hidegháború idején, mondhatni ebben az országban dőlt el az emberiség sorsa, a Kubai rakétaválság idején.

Szerencsére mára már sokkal barátságosabb lett a helyzet és turisták ezrei döntenek a Kuba utazás mellett, hiszen az ország gazdag kultúrája és gyönyörű természeti tájai, éghajlata vonzza az embereket. Ami elsőre feltűnhet, ahogy a 60-as 70-es éveket idéző épületek között sétálunk, hogy nagyon sok helyen táncolnak a helyiek.

Itt ez egy teljesen megszokott dolog. Hogyha elég merészek vagyunk, akkor akár mi is csatlakozhatunk, hogy megtanuljuk a Salsa alaplépéseit, de kipróbálhatjuk a Cha Cha Cha-t és a Rumbát esetleg a Bachata-t is.

A hangulaton érződik a különböző kultúrák keveredése, ami még színesebbé varázsolja a Kuba utazás élményét. Hirtelen bele fogunk csöppenünk egy előítéletektől mentes vidám világba, ahol érezhetően sokkal pozitívabbak a helyiek, nem úgy, mint hazánk lakosságának a többsége. A Kuba utazás egyik kihagyhatatlan eleme a szivar, ami mondhatni, hogy az ország egyik szimbólumának számít.