Sokan még mindig inkább előnyben részesítik a kézi eszközöket a kert vagy az udvar rendbetételéhez. Amikor csak egy-két gazt kell eltávolítani, vagy ha éppen a fűből kell vágni egy keveset, akkor sokkal gyorsabban végezhetünk az akkus fűkasza bevetésével. Nem kell berántani, az üzemanyag keverékkel bajlódni, de a hosszabbítót sem kell előkaparni a fészer mélyéről, hogy munkához láthassunk végre.

Az akkus fűkasza esetében csak egy gombnyomásra van szükség és máris indulhat a munka, amivel egy óra alatt végezhetünk egy kisebb kert esetén. Egyszerű a használata csak úgy, mint a kéziszerszámoké, viszont időt és energiát takaríthatunk meg ezzel a nagyszerű kisgéppel. A teleszkópos szárral és az állítható fogantyúval a használata kényelmes, mivel egyszerűen igazítható a testmagassághoz. A csekély súly garantálja a könnyű kezelhetőséget.

A Makita akkus fűkasza további előnye, hogy gyorsan fel lehet tölteni. Nem kell hosszú órákra megszakítani a munkát. A minimalizált vibrációnak hála, sikerült kényelmesebbé tenni a fűnyírást az akkus fűkasza tervezőinek. Az állítható fordulatszám is a hasznos funkciók listáját gyarapítja.

Mindenképp szükség van egy ilyen eszközre a kertekben, mert a hagyományos fűnyíróval képtelenség lenyírni a füvet a nehezen hozzáférhető helyeken, mint például a falak mentén vagy a fák körül. Viszont az akkus fűkasza úgy lett kialakítva, hogy ne tegyen kárt az adott felületben, hogyha véletlenül hozzáér a forgó része, amiben egy damil szál található. Ezzel könnyedén el lehet vágni a zsenge füvet, de a falban és a keményebb tárgyakban nem tesz kárt.