A kezdő kertészeknek általában azt javasolják, hogy kaktuszok, fikuszok, aloe, anyósnyelv, valamint a növényvilág egyéb igénytelen képviselőinek termesztésével kezdjék a pályafutásukat. De mi van akkor, ha valaki egy egzotikus és különleges virág megszelídítését tervezi? Nos, neki érdemes benéznie a virtuális kirakatunkba, ahol biztosan talál egy vagy akár több kedvére való szokatlan növényt is.

Ott van például a könnyezőpálma, amit a trópusi világ szörnyetegének tekintettek. Amikor az európaiak betették a lábukat Dél-Amerika területére, nagyon megijedtek ettől az egzotikus szörnyetegtől, ami latinul a Monstera, azaz szörnyeteg nevet kapta.

De amikor ezt a különleges virágot megszelídítették, világossá vált, hogy teljesen ártalmatlan és jól illeszkedik a szobai körülményekhez. A mai amatőr kertészek gyűjteményeiben a világ minden tájáról érkező különleges virágok megtalálhatóak. Nehéz lenne felsorolni, hogy hány nevet tartalmaz ezek teljes listája, ezért inkább görgessen végig a weboldalunknak ezen a részén!