A minőségi anyagokkal mindig szebb lesz a végeredmény. Természetesen ehhez szakértelemre is szükség lesz, viszont a lábazatfesték különleges összetevőinek köszönhetően, tartós és esztétikus felületet kapunk.

A tartósság ebből a szempontból különösen fontos, hiszen ezeket általában kültéren alkalmazzák. Ezáltal folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak.

Amennyiben nem szeretnénk, hogy idő előtt elkezdjen leperegni, felpuffadni, repedezni, akkor célszerű a festekarena.hu kínálatából például a színtartó Héra lábazatfestéket választani. Az UV sugárzás és a nedvesség könnyen fakíthatja a lefestett felületek színét, továbbá a felület textúrájában is kárt okozhat.

A Héra lábazatfesték esetében ezekre a tényezőkre is gondoltak, ezért nem fog idő előtt kifakulni az adott felület. Időt és energiát spórolhatunk meg, hiszen a lábazatot nem kell évről-évre ismét lefesteni. A lábazatfesték továbbá meggátolja a salétrom megjelenését is, ami jelentősnek számít, főleg esztétikai okokból kifolyólag.