A gyermekek játék közben tanulnak a legjobban. A hagyományos oktatási tevékenységek játékosítása nagy segítséget jelenthet, amikor fel szeretnénk őket készíteni az iskolára vagy a logikájukat akarjuk fokozatosan fejleszteni. Az oktatási játékok egyik kitűnő lehetősége a LOGICO Primo, ami egy táblából és különböző kártyákból álló készletekből áll, valamint a 3 és 6 év közötti csöppségeknek készült.

A LOGICO Primo játékot 1993-ban fejlesztette ki egy német vállalat, ami óvodáknak és általános iskoláknak készít oktatási anyagokat. Azóta a nagysikerű termékük szó szerint meghódította a világot és mintegy 40 országban elérhető. Magyarországon az okosjatek.hu webshop az egyik forgalmazója.

A játék kiválóan alkalmazható a társakkal való csapatmunkához és az önálló tanuláshoz is, mert lehetővé teszi, hogy a gyermekek a feladatokat a saját tempójukban végezzék el és könnyen ellenőrizzék magukat. Tehát, otthon is használhatja a gyermek a LOGICO Primo-t, mert ezzel a készlettel minden szükséges alapkészséget elsajátíthat.