A ház körül jó, ha a tradicionális kéziszerszámok mellett található néhány, a munkafolyamatot meggyorsító és könnyebbé tevő korszerű berendezés is. Az egyik ilyen alapvető masina a Makita láncfűrész, ami elérhető akkumulátoros, benzinmotoros és elektromos kivitelben. Az erre a termékcsoportra szakosodott üzletek polcain hatalmas a választék, de érdemes körülnézni a keziszerszamshop.hu webáruház kínálatában is.

Az elektromos modellek megvásárlása abban az esetben lesz kifizetődő, ha olyan helyen akarja a tulajdonosa használni, ahol az ilyen típusú Makita láncfűrész problémamentesen csatlakoztatható a hálózathoz. Praktikusabbak ilyen szempontból a benzinmotor meghajtásúak, ezek esetében ügyelni kell arra, hogy a megfelelő üzemanyag-keverék kerüljön a tartályba.

Az elektromos változatok kapacitása valamennyivel kisebb, mint a benzinesé, viszont az akkus Makita láncfűrész esetében elegendő a megfelelő töltöttségi szintre figyelni. Ha ez a feltétel megvalósult, a gép környezetkímélő módon fog működni és nem mellékesen csendesen.