A megfelelő szerszámok segítségével egészen elképesztő dolgokat készíthetünk fából. Az asztali körfűrész használatával mesterei lehetünk a precíz, egyenes vágatoknak.

Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogyha saját készítésű bútorokat szeretnénk csinálni. De miért csinálna ilyet bárki, amikor a legtöbb bútor olcsón beszerezhető? Pusztán hobbiból és az alkotás öröméért. Persze azokról sem szabad megfeledkeznünk, akik ezzel keresik a kenyerüket.

Az asztalosipar egyik kiemelkedő eszköze a minőségi asztali körfűrész, ami számos extra funkcióval rendelkezik. Elsősorban egyenes, hosszanti vágatok kivitelezése céljából alkalmazzák. De vághatunk szögben, némelyik modell pedig gérvágásra is alkalmas. Állítható a vágási mélység és a fordulatszám is a minőségi modellek esetében.

A biztonságos használat érdekében, körültekintően kell használni az asztali körfűrész. Szokták mondani, hogy az nem igazi asztalos, akinek megvan minden ujja, pedig lehet, hogy egyszerűen csak ügyes és óvatos az illető, amikor az asztali körfűrészt használja.