A különlegességek igen népszerűek a minőségi alkoholos italok kedvelőinek köreiben, bár itt is az egyéni ízlés dönti el, hogy melyik finomság kerül megvételre. Gyakran választott ital például a Metaxa, ami tulajdonképpen igazi görög különlegesség, egy brandy, a borpárlat és a bor elegyítésével, illetve fűszerezésével megszületett itóka.

Ezt 1888-ban találta fel Szpűrosz Metaxász, aki aztán tovább is finomította a receptet annak érdekében, hogy a palackokba még különlegesebb ital kerülhessen. Voltaképpen két fő kategóriában készül a Metaxa, a Reserve és a csillagos változatokban. A címkén látható csillagok a hordós érlelés éveit mutatják meg.

Igazán különleges a 12 csillagos fajta Metaxa, rendkívüli újdonságnak számít, amelyen az érleléshez használt hordó jellegzetessége is látható. Bármelyiket szeretnénk is megvásárolni, azt megtehetjük az idrinks.hu webáruház jóvoltából. Nagy felhozatallal várják a Metaxa kedvelőket a webshop üzemeltetői, garantáltan mindenki megtalálja azt, amit a legszívesebben fogyaszt majd.