A mosópor nélkülözhetetlen segédeszköz a háztartásban. A mai háziasszonyok el sem tudják képzelni a mosást nélküle. Mindenféle porokat, fehérítőket és öblítőket vásárolnak, illetve nem tudnak meglenni Calgon és egyéb termékek nélkül. De a legtöbben csak ritkán gondolnak az ezekben lévő szintetikus anyagok veszélyeire. Bár egyre több nő próbálja ki a saját mosószer házilag történő elkészítését, fontos, hogy az jó tisztító tulajdonságokkal rendelkezzen és biztonságos legyen.

Ennek a készítménynek a természetes összetevői olcsók, az elkészítésük kevés időt igényel és maga a szer hosszú ideig tart. A legfontosabb pedig, hogy biztonságos az emberi szervezetre és a környezetre. A természetes mosószer házilag készített fajtájának fő összetevője a szappan, a mosószóda és a víz. A belőlük készített keverék ugyanolyan jó, mint a drága szintetikus mosogatószer. Megvédi a szövet szerkezetét, így a ruhák hosszú ideig tartanak. A mosószer házilag való készítésével pénzt takaríthatunk meg, mert már nem kell öblítőszert és vízlágyítót vásároljunk.

Hogyan tisztítsuk meg a mosogatógépet vegyszerek nélkül?

Kényelmesek, könnyen használhatóak és időt takarítanak meg. A mosogatógépek a magyar konyhák állandó tartozékává váltak, megkönnyítve a mindennapi életünket. Egy új helyiség tervezésekor mi is úgy döntünk, hogy megvesszük ezt a funkcionális készüléket. Sajnos a használatuk során nem mindig emlékszünk arra, hogy megfelelően tisztítsuk ezeket, adja hírül a gudu.hu weboldal. Egy tucatnyi zsíros mosogatás után drasztikus intézkedésekhez és vegyi anyagokhoz nyúlunk.

Viszont kiderült, hogy a jó minőségű berendezések kiválasztásával és néhány trükk betartásával, amit a gudu.hu honlap készítői tárnak elénk, tiszta és szép mosogatógépet használhatunk. Ahelyett, hogy egy újabb, érthetetlen összetevőket tartalmazó tisztítószerért nyúlnánk, havonta egyszer támaszkodjunk a konyhában fellelhető szerekre. A szódabikarbóna és az ecet kombinációja pillanatok alatt megtisztítja a legpiszkosabb belső tereket is. Öntsünk 1 pohár ecetet a mosogatógép aljába, a szódabikarbónát a tabletták helyére, olvasható a gudu.hu cikkjében.