A modern technológia lehetővé teszi, hogy bontási munkálatok nélkül fény derüljön a vezeték eldugulásának pontos helyére és okára. A kamerás csatornavizsgálat rendkívül gyors, tiszta és jól dokumentálható a videó felvételeknek és a fényképeknek köszönhetően. A vizsgálatnak leginkább akkor van értelme, ha a vezetékek átmosása már megtörtént.

A szerkezet nagy segítséget nyújt a szerelőnek. Egy olyan speciális diagnosztikai eszközről van szó, ami víz- és nyomásálló. A kamerás csatornavizsgálat által a csőátmérők, a kanyarok, a fordulók és az idomok megfigyelése egyszerű. A belső felmérésnek köszönhetően megtudhatja, hogy a vezetékhálózat milyen műszaki állapotban van. A munkavégzés alkalmával könnyen észrevehető az építési törmelék vagy az illesztéseknél benőtt fák gyökérzete.

A kamerás csatornavizsgálat felvételén jól látható a dátum, a pontos idő és az információk a folyamat szakaszairól. Nemcsak dugulás esetén érdemes igénybe venni a szolgáltatást, mert általános karbantartáskor is tökéletes alternatíva. Leginkább akkor van rá szükség, ha egy használt ingatlant vásárol és szeretné elkerülni az esetleges kellemetlenségeket.

A kamerás csatornavizsgálat akkor is indokolt, ha tisztítás után rendszeresen visszatér a dugulás, nem forog a vízóra, ázik a házfal, idegen tárgyat ejtett a csőhálózatba, közvetlenül a dugulás előtt, lesüllyedt a talaj a vezeték útvonalán vagy bármilyen vizesedést tapasztal a lakásban. Költséghatékony és praktikus megoldás, amit érdemes kihasználni az említett kellemetlenségek megjelenésekor.