A lakás bútorai mellett a falak színei is hozzájárulnak ahhoz a légkörhöz, amiben szeretnénk élni. A modern konyha színei így meghatározóak lehetnek, hiszen a bútorokkal, lakástextilekkel kombinálva nyújtanak harmonikus képet. Arról pedig nem is beszélve, hogy bizonyos szakembereket komolyan foglalkoztat, hogy a konyha kisugárzásának, különösen a színeinek milyen erős hatása van az étvágyra. Ez pedig nem egy utolsó szempont, sőt, hiszen itt nemcsak a szemünket kell gyönyörködtessük, hanem az ízlelőbimbóinkat is kényeztessük.

Sokaknak vannak kedvenc árnyalataik, amiket szívesen alkalmaznának, azonban a modern konyha színei kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni. Ezek a helyiség mérete, tájolása, valamint az, hogy a falaknak passzolniuk kell a csempe vagy a konyhabútorok stílusához, esetleg még a konyhai gépekhez is. Ez bizony feladja a leckét, ugyanakkor az otthonszuletik.hu online lakberendező magazin ad pár remek ötletet ahhoz, hogy bárki képes legyen kiválasztani a legjobban passzoló színeket. A kevesebb néha több elve működik itt is, tehát legfeljebb 3-5 színárnyalattal érdemes számolni. Azzal már tisztában vagyunk, hogy a világos színek tágítják a teret, míg a sötétek kicsinyítik, összenyomják a teret.

Figyeljünk arra, hogy a mennyezetre bármilyen belmagasság esetén is érdemes a fehérből vagy annak árnyalataiból választani. Ha napsütötte konyhával rendelkezünk, akkor ide jöhetnek a hideg árnyalatok, mint a kék, fehér vagy bézs. A meleg árnyalatok fokozzák az étvágy kialakulását, a hideg színek kedvezőtlenül befolyásolják. Milyenek legyen tehát a modern konyha színei? Az említett szempontok mellett, a leglényegesebb, hogy az árnyalatok harmonizáljanak egymással. A modern konyha színei között nagyon népszerű a zöld. Nem véletlenül, hiszen nyugtató hatással van a lakókra, valamint pozitív, vidám hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

A sárga is gyakori a konyhákban, mivel intenzív kisugárzása van, energiát kölcsönöz az egész helyiségnek. A modern konyha színei közül nem maradhat ki a fehér és ennek árnyalatai, amiket kifejezetten az elegáns, minimalista stílusú lakásokba ajánlanak a szakemberek. Narancs vagy piros a konyhába? Miért ne? Ezek többnyire az északi tájolású, kevesebb napfénnyel átjárt helyiségekben funkcionálhatnak jól, de nem szabad túlzásba sem vinni a használatukat. A modern konyha színei természetesen elsősorban a lakók ízlésétől függnek, de néhány okos tippet bármikor elleshetünk az internetről is. Persze szakembert is felkérhetünk a feladatra.