Kemény terephez, minőségi lábbeli dukál! Egy hegyi túrára sem érdemes elindulni akármilyen sportcipőben, mert könnyen bokatörés lehet a vége. Ennek megfelelően, a munkacipő is speciális kialakítással rendelkezik, eleget téve ezzel a munkavédelmi szabályoknak. Minden munkáltatónak kötelessége biztosítani a megfelelő munkacipőt a dolgozóinak a testi épségük megóvása érdekében.

A csúszós felületek, a maróhatású vegyszerek, a hegyes tárgyak, törmelékek mind-mind veszélyforrást jelentenek. Otthoni használat szempontjából is sokkal jobban járunk, hogyha munkacipőt viselünk barkácsolás, kerti munka vagy felújítás közben. Ha nem szeretnénk belelépni egy rozsdás szegbe, akkor az acélbetétes változatra lesz szükségünk. Lehetünk bármilyen körültekintőek, jól tudjuk, hogy az ördög soha nem alszik.

Egy leeső tégla vagy bontókalapács is eltalálhatja a lábfejünket, amit egyszerűen kivédhetünk a megerősített orr résszel rendelkező munkacipő viselésével. A csúszásmentes talp szintén fontos részét képezi a számos extrának, amivel egy modern munkacipő rendelkezik. Az anyagát tekintve rendkívül strapabírónak, mégis kényelmesnek számít.

Jól szellőzik, nem szakad, nem reped, ennek megfelelően sokáig bírja, még az intenzív megterhelés ellenére is. De milyen az ideális munkacipő? Ez az adott tevékenységtől, munkakörtől függ. Nem mindig indokolt a robosztus felépítés. Gyakran a könnyedebb kialakítású, alacsonyabb védelmi szinttel rendelkező modellek is előnyösek lehetnek. Az általános felhasználás szempontjából, remek ár-érték arányú modellek találhatóak a kínálatban, minőségi gyártóktól, úgy mint a Portwest, Base, Panda, Giasco stb.