Sokan csak koktélokhoz keverve szeretik fogyasztani ezt a méltán népszerű italt. Általános tévhitnek számít, hogy a vodka nem rendelkezhet egyedi ízvilággal. Ez azonban egy teljesen téves elképzelés. Érdemes próbára tennie az ízlelőbimbóit annak, aki szeretne belekóstolni a vodka különleges világába.

Bizonyos márkáknál citrusos frissességet lehet felfedezni, míg mások enyhén édeskés jegyekkel kényeztetnek, de a fűszeres esszenciával rendelkezők szintén széles körben népszerűnek számítanak. Mint minden ital esetében, itt is a gyártás során dől el a végeredmény.

Elég egy apró hiba és teljesen megváltozhat az ital jellege. Éppen ezért, a gyártók különösen nagy figyelmet fordítanak az alapanyagok minőségére, a lepárlásra és a szűrésre.

wNem ritka, hogy palackozás előtt pihenni hagyják a vodkát, hogy a felhasznált ízek összeérjenek. Természetesen a víz minősége sem mindegy. A prémium változatok, mint például a Beluga, kizárólag kristálytiszta forrásvíz felhasználásával készül és ez minden kortyon érezhető.