Ha építkezésbe kezd az ember, mert egy lakható tetőteret akar kialakítani, esetleg felújítást, átalakítást tervez, a nyílászárók kiválasztása mindig egy fontos mozzanata a projektnek. Mivel magas minőséget és tartósságot biztosít a Velux tetőablak, kétségtelen, hogy egy jó választásról van szó.
Mondani sem kell, hogy a méret kiválasztása mennyire fontos, de még mielőtt ehhez a lépéshez érne az ember, érdemes egyéb szempontokat is szemügyre venni. Manapság, teljesen érthető módon, igazán fontos lett az energiatakarékosság.

Számos kutatás igazolta, hogy ha valaki egy modern, Velux tetőablak mellett dönt, akkor télen akár 40%-kal is csökkenteni tudja a hőveszteséget, ami pedig a fűtési költséget 9%-al is mérsékelni tudja. Egy jó hőszigetelést nyújtó ablak és megfelelő árnyékoló alkalmazásával nyáron 5-6 fokkal alacsonyabb hőmérséklet érhető el.
Fontos tehát a Velux tetőablak megvétele előtt pontosan tudni, hogy a kiszemelt modell mit is nyújt, milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel az energiatakarékossági szempontok ennyire lényegesek, érdemes megfigyelni azokat a paramétereket, amik erre utalnak. Ott vannak a mérőszámok, az üvegezési és az UW érték.

Velux tetőablak az epitoanyag.hu online boltban

Hazánkban is számtalan tetőablak közül lehet választani. A Velux termékeit régóta forgalmazza az epitoanyag.hu. Azonban nem csupán az árusítással foglalkozik a cég. A weboldalon számtalan cikket lehet olvasni a tetőablakokról, amiknek köszönhetően egyszerűbb helyzetben vannak azok, akik nem igazán tudnak dönteni.
Az epitoanyag.hu felületre látogatva arról is olvasni lehet, hogy mikor szükséges ezen nyílászáró cseréje. Ha valaki arra lesz figyelmes, hogy a tetőablaknál télen húz be a hideg, nyáron átforrósodik az üveg, az ablak nehezen nyitható vagy zárható, vagy épp túlságosan párásodik és penészedik az, akkor biztos, hogy elengedhetetlenné vált a csere.
Ekkor nyugodtan lehet számítani az epitoanyag.hu csapatára, ugyanis a szakemberek segítenek kiválasztani az ideális terméket. Az új ablakok beszerelése tehát nem csupán a külső, hanem egyéb kritériumok miatt is fontos.