Az esküvőre való felkészülés során van egy fontos, de megható pillanat, amit gyakran az utolsó pillanatig halogatnak. Ez nem más, mint a házastársi egység szimbólumát jelző karikagyűrű beszerzése.

Sokaknak úgy tűnik, hogy nincs ebben semmi különös. Elmennek a boltba, kiválasztanak egy az arának és a vőlegénynek is tetsző modellt, majd megvásárolják. A karikagyűrű azonban különleges megközelítést igényel, mert ez nem pusztán egy hétköznapi kiegészítő, amelyeket a meglévő ruhatárhoz választanak vagy a hangulatnak megfelelően vesznek fel.

Helyesen kell megválasztani azért is, mert az élet egyik legfontosabb eseményén egy kicsit az övék is a főszerep. Az esküvői gyűrűk évszázadok óta a hűség és a szeretet szimbólumai.

A régi időktől kezdve az volt a szokás, hogy a férfiak választották ki és vásárolták meg ezeket. Manapság azonban a fiatalok a legtöbb esetben együtt járnak az ékszerüzletbe. Ez valóban jó megoldás, mivel a megfelelő karikagyűrű kiválasztásához fontos tudni, hogy mekkora a menyasszony és a vőlegény gyűrűsujjának a mérete.