A vakolat-architektúra nagy népszerűségnek örvend napjainkban, ugyanis a 2. világháború után, a sérült épületek helyreállításához, az újak esetében pedig a tartósságához megannyi vakolattípust kezdtek el gyártani, legfőképp Európában.

A mész, homok, kavics, víz és esetenként cement elegyéből készült termék számos funkcióval rendelkezhet, attól függően, hogy a felvitele külső vagy belső falakra történik. A lábazati vakolat például kimondottan javasolt olyan mezőségi házaknál, ahol gyakran jön fel a talajvíz, nagyobb az esély egy áradásra vagy földrajzi elhelyezkedése miatt gyakori a csapadékos időjárás. A lábazati vakolat nemcsak az esőtől, hanem a hótól is képes megvédeni a ház alapzatát, ugyanakkor megerősíti azt.

A lábazati vakolat a többi változathoz hasonlóan, kézzel, egyengetéssel és simítással kerül fel a kívánt felületre és lehet durva vagy sima, ami rendszerint a munkafolyamatok megkülönböztetésére is szolgál. Napjainkban a gyártott változatok nagyon könnyen feldolgozhatóak, dekoratívak és abszolút tartós bevonatot biztosítanak.

A jobb tapadás érdekében, az előkészített felületeket a lábazati vakolat alkalmazása előtt érdemes még egy mélyalapozóval is kezelni. Az élek és sarkok stabilitását a lábazati vakolat felvitele közben érdemes élvédővel megerősíteni. Forduljon bizalommal hozzánk és tegye fel kérdéseit, ha nem biztos abban, hogy a termékek milyen célra a legideálisabbak! A termékek folyamatos fejlesztésével jobb és érdekesebb adottságokkal rendelkező anyagokat is piacra dobhatnak a gyártók, így érdemes ezekről is érdeklődni.