Gyermeked testi és lelki egészsége érdekében fontos, hogy minél több időt töltsön a friss levegőn olyan tevékenységekkel, amelyek feltöltik energiával és amelyektől igazán boldognak érzi magát. A szabadtéri mozgásos játékok teljes mértékben eleget tesznek ezeknek a kívánalmaknak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a fogócskához, bújócskához, egy izgalmas futóversenyhez társaságra van szüksége, így a csemetéd szórakozás közben új barátságokat köthet, illetve a meglévőket erősítheti.

A mozgásos játékokról a későbbiekben sem kell lemondani, nemcsak a kiskamaszok, hanem akár a virtuális világba bekuckózott tinédzserek is rávehetőek például egy ugrálóváras, trambulinos bulira, ha a korosztályuknak megfelelő módon töltesz meg tartalommal egy ilyet. Mi több, nem kell idegenkedned attól, hogy a rendelkezésedre álló mozgásos játékok hevében pár órára újra gyermeknek érezd magad.

A gumikötél a nemzedékek kedvence

A gumikötél sokunk kedvelt játékszere volt. Általában hárman kellettek ehhez a játékhoz, de a kifeszített gumikötélen akár nagyobb társaság is ugrálhatott felváltva, különféle feladatokat teljesítve. A próbák nehézsége ugrásról-ugrásra változott, ahogy a gumikötél magassága is, amit először a bokán, majd a lábszáron, térden, később derékon átfűzve tartottak a sorukra váró résztvevők.

Ez a könnyen beszerezhető és akár zsebben is tárolható játékszer a mai gyermekeknek is sok vidám órát szerezhetne, ha egy pillanatra elszakadnának a számítógépes, mobiltelefonos világtól és kipróbálnák.