Bármennyire szeretnék a gyerekek és bármilyen szívesen el is vinnék őket a szüleik játszótérre, nem mindig van erre alkalom és lehetőség. Ugyanakkor, ha a rendelkezésükre áll egy biztonságos udvar, ahová nyugodtan kimehetnek, akkor beszerezhető egy műanyag játszótér, ami ugyan nem helyettesíti a parkbéli, gyerkőcökkel teli változatot, de egy ideig egészen jól le tudja foglalni a kicsiket.

Így anya, apa elvégezhetik a dolgukat, a házi munkát, a karbantartási munkálatokat vagy éppen a kerti teendőket, közben nem lesz senki, aki folyamatosan azt kérdezi, hogy mikor indulnak már a pajtásokkal találkozni, mert a műanyag játszótér addig is jó elfoglaltságot nyújt az apróságoknak.

Persze közösen is lehet rajta szórakozni, amikor úgy adódik, hiszen nemcsak tűzoltásra való, amikor éppen nem lehet máshová elmenni. Remek mókát ígér akkor is, ha a lurkók nem akarnak kimozdulni otthonról, de azért a friss levegőn való tartózkodás ellen nincs kifogásuk. A csúszda, a mászófal és a műanyag játszótér egyéb mászásra, kúszásra lehetőséget nyújtó elemek mindig új és izgalmas kalandokat ígérnek.