Az ideális lábbeli attól a tényezőtől is függ, hogy milyen körülmények között szeretnénk viselni. A munkavédelmi bakancs szerepe elsődleges abban az esetben, ha a lábaink veszélynek vannak kitéve a feladatvégzés során. A Portwest FC57 Compositelite All a legkeresettebb modellek közé tartozik. Teljes mértékben fémmentes, mégis optimális védelmet nyújt a különböző fizikai behatások ellen.

Speciális bevonattal rendelkezik, ami vízhatlanná teszi, a talprész pedig 200 Celsius fokig a magas hőnek is ellenáll. A munkavédelmi bakancs stabil és biztonságos járást garantál abban az esetben is, ha csúszós felülettel kell számolnunk.

A lélegző betét lehetővé teszi a láb szellőzését és megakadályozza, hogy izzadjon a munkavégzés során. A Portwest FW65 Steelite TaskForce munkavédelmi bakancs hasonló paraméterekkel rendelkezik, viszont esetében plusz merevítést kapott az orr, illetve egy speciális talplemez képez még hatékonyabb védelmet. Ezáltal a talpunk nem lesz kitéve annak, hogy egy átszúródó tárgy megsebezheti.