Amikor egy család otthont akar vásárolni, akkor kézenfekvő és szinte egyedüli megoldás a kölcsön, amit reményeik szerint bár nehezen, de vissza tudnak fizetni. Az adósságrendezés szakemberek által akkor válik szükségessé, amikor már valamilyen szinten eldurvulnak a dolgok a fizetésképtelenség miatt. A hitel-nelkul.hu weboldalon megismerhető cég munkatársainak támogatását érdemes kérni, ha valakinek felmondott banki hitel miatt van adóssága, ha zaklatja a végrehajtó, esetleg veszélyben van az otthona és nem látja a kiutat.

Ezek a szakértők kimentik a kutyaszorítóból, számukra az adósságrendezés mindennapi feladat, ami nem ütközik semmilyen akadályba. Segítenek peren kívüli megegyezést kötni az adós és a követeléskezelő között. Ennek eredményeként általánosan az adósság 50-70%-át elengedik. Emellett kamatmentessé teszik a tartozást, tehát a szakértők által lecsökkentett összeg már nem fog tovább növekedni. Érdemes hozzájuk fordulni adósságrendezés céljából, ha anyagi problémánk adódik.

Fontos dolog az adósságrendezés segítség

Az említett szakértők ki tudnak húzni bennünket a csávából és van ingyenes kölcsönrendezés tanácsadás szolgáltatásuk is. Könnyen igényelhető az adósságrendezés segítség, a weboldalon a „jelentkezem ingyenes adósságrendezésre” gombra szükséges kattintani, majd pedig megadni néhány információt. Ezt követően egy kolléga felveszi velünk a kapcsolatot telefonon keresztül, az elemzés elvégzéséhez esetleg még hiányzó információk miatt.

A szakemberek elvégzik az adósságelemzést, kikalkulálják, hogy esetünkben lehetséges-e lecsökkenteni a tartozást és milyen részletekben tudjuk majd visszafizetni. Tehát tulajdonképpen így kezdődik az adósságrendezés segítség szakértők által. Eddig a pontig az elemzés teljes mértékben ingyenes. Ezután megkötjük a megbízási szerződést, aminek mellékletében rögzítésre kerül az elérendő cél, amit a tanácsadás során kikalkuláltak és mi elfogadtuk. Akkor járunk igazán eredménnyel, ha az adósságrendezés segítség idejében elkezdődik, mert ebben az esetben a legfontosabb tényező az idő.