A berendezés a Napból képes energiát termelni, amit az akkumulátorban tárol. A napelemes közvilágítás világszerte elterjedt megoldás. Amikor sötétedni kezd, akkor automatikusan működésben lép, vagyis fényt bocsájt ki a lámpatest. A rendszer szigetüzemben működik, hiszen nem csatlakozik szolgáltatói hálózatra. A telepítéséhez nincs szükség engedélyre. A kialakítása teljesen lopásbiztos, emellett ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Az akkumulátor az oszlop vasalatában kap helyet egy speciálisan szigetelt tartókeretben.

A napelemes közvilágítás energiatakarékos és környezettudatos alternatíva. Általában játszótereken, parkokban és sétányokon alkalmazzák. A város szélén elhelyezkedő buszmegállók esetén is tökéletes megoldást jelent. Az ára többnyire a LED optikától és a fényerősségtől függ. Ezen kívül a befektetés összegét befolyásolhatja a lámpa, valamint az akkumulátor mérete. Az üzletek termékpalettája óriási, így kedvére válogathat. A napelemes közvilágítás eszközeivel egyre több helyen lehet találkozni országszerte.

Az oszlopok elhelyezése nem bonyolult feladat és gyorsan kivitelezhető. A napelemes kandeláber maximum töltöttség esetén 8-10 napon keresztül képes 12 órás működésre. A karbantartása teljesen költségmentes, hiszen olyan anyagokból tevődik össze, amelyek remekül ellenállnak a csapadéknak, az erős szélnek, a pornak, stb. Esztétikus, ebből kifolyólag az adott terület ékessége lehet. LED izzókkal van ellátva, amelyeknek az élettartama sokszorosa a hagyományos daraboknak, a fogyasztásuk pedig 70-80 %-kal alacsonyabb. A napelemes kandeláber telepítése környezettudatosan történik.

Rendkívül költséghatékony alternatíva, mivel a beruházás rövid időn belül megtérül. Magánszemélyeknek is jó választás az udvarok, bejárók, kertek és utak megvilágítására. A berendezés teljes mértékben önállónak mondható, hiszen nem csatlakozik elektromos hálózathoz és nem engedélyköteles. Télen a fagyos időben is kifogástalanul működik. Cégek és önkormányzatok gyakran alkalmazzák. A napelemes kandeláber biztonságossá teszi a közlekedést.