Ez az a szerszám, ami szinte minden alkalommal előkerül, amikor a mindennapi szerelési feladatokról van szó. Első ránézésre talán fel sem tűnik, hogy mennyire sokoldalú a kombinált fogó. Pedig a nevében is benne van, hogy ez egyszerre több eszközt is egyesít. A lapos csőr egyértelműen a laposfogóra utal, míg az üreges, recés fej pedig lehetővé teszi, hogy csőfogóként használjuk.

Az már csak hab a tortán, hogy a kombinált fogó oldalcsípőfogóként és huzalvágóként is alkalmazható, hogyha egy gyors megoldásra van szükség. Természetesen ez is, mint sok más szerszám, nagyon sokféle méretben kapható. A szigetelt markolatnak hála, akár villanyvezetékekhez is lehet használni. Minél hosszabb a szára, annál nagyobb erőt fejthetünk ki ezzel az eszközzel.

Mivel ez a szerszám a nagy erőkifejtésre lett kitalálva, ezért mindenképp figyelembe kell venni a választás alkalmával azt, hogy milyen anyagból készült. Ezután már gyerekjáték lesz a drótok, kábelek vagdosása és a különféle csövek hajlítgatása. De akár egy szöget is kihúzhatunk ezzel a nagyszerű eszközzel.

A kombinált fogó egy nélkülözhetetlen szerszám. Ezermesterek szokták mondani, hogy egy kalapács, egy darab drót és egy kombinált fogó segítségével szinte minden létező probléma megoldható. Egy kis találékonyság és némi szakértelem a kombinált fogó mesterévé tehet minket. Hogyha villanyvezetékeket készülünk szerelni, akkor mindenképp azt a változatot kell választani, amely speciális, szigetelt nyéllel van ellátva. Természetesen ez sem maradhatott ki az iszerszam.hu kínálatából.