Az igaz, hogy a szobanövényekkel vannak feladatok és a számukra legideálisabb helyet is meg kell keresni, de utána már csak az öntözés és néha az átültetés, a fényigény figyelembe vétele a fontos. Ezek betartásával a viaszvirág gondozása nem tartozik a bonyolult dolgok közé. Nem kedveli a túlöntözést, hiszen trópusi növényről van szó.

Ebből következik, hogy inkább a meleget kedveli, tehát a téli időszakban is legalább 15 fokra van szüksége. A fényigénye magas, de nem kedveli a tűző napsütést. Ha a gazdája azt látja, hogy elnyúlnak a szárai és kevesebb a levél, akkor világosabb helyet kell neki keresni. Ez egész évben érvényes. A viaszvirág gondozása tehát nem bonyolult, de némely dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A növények ritmusa lassúbb, mint az állatoké vagy az emberé, de ennek ellenére ők is szólnak a maguk módján, ha valami nem tetszik. Sárgulnak a leveleik, megnyúlnak, esetleg nem virágoznak. Ennek alapján, a tulajdonos következtethet arra, hogy a viaszvirág gondozása nem ideális és változtatni kell.