Ezeket a növényeket az ókori Róma idejétől kezdve házi növényként termesztették. Akkoriban azt hitték, hogy ezek a trópusi szépségek egy gazdag és virágzó otthon jellemzői. Ez nem is meglepő, mert a pálma fajták termesztéséhez megfelelő körülményekre van szükség: sok szabad helyre a szobában, magas mennyezetre és nagy, déli irányba néző ablakokra.

Ami a legfontosabb, a pálma fajták nagyon lassan növekednek, ezért egy gyönyörű felnőtt példány a sokéves nyugodt és kényelmes fejlődés jele. A datolyapálma könnyen termeszthető a szárított datolya magjából és ez a növény az, ami a nemesi családokban nagyon gyakori volt az előző évszázadokban.

Ez egy meglehetősen szívós és igénytelen kultúra, ami rendezvénytermek, előcsarnokok, nagy üzletek és kiállítások látogatóit fogadja. A pálmák családjának legtöbb tagját könnyű gondozni. Hasznos tudni azonban azt is, hogy a magokból vagy palántákból termesztett pálma fajták jobban alkalmazkodnak a lakásban való élethez, mintha felnőttkorban vásárolnánk meg egy boltból vagy egy üvegházból.