A notebook kiválasztásáról sok cikk íródott már, ahol kulcsfontosságú tényezőként a hardvert és a készülék árát nevezik meg. Sokan azt javasolják, hogy a használt laptop garanciával való árusítását is érdemes hozzáadni ehhez a listához.

A fontos tulajdonságok megválasztása az egyik legnehezebb feladat a hordozható perifériák vásárlásakor. Soha nem tudhatja, hogy milyen programra lehet szüksége 1-2 év múlva, ezért a gép teljesítményét mindenképpen figyelembe kell venni. Gyakran, miután úgy döntöttek, hogy egy használt laptop garanciával értékesített modelljét vásárolják meg, a felhasználók a következő kritériumok alapján döntenek: a kijelző mérete, a processzor teljesítménye és a videókártya specifikációi.

A paraméterek valóban nagyon fontosak, különösen ha figyelembe vesszük, hogy egy méretesebb notebook használata nagyon kényelmes a munka szempontjából. Az irodai megoldások közül nem érdemes a használt laptop garanciával forgalmazott modelljét beszerezni, ha azon játszani szeretnénk. Ehhez érdemes egy funkcionálisabb eszközt vásárolni.